Bátorságról

bátorEgyszer mindannyiunk számára elérkezik az idő, amikor számot kell vetnünk addigi életünkkel. Legtöbbször valamilyen kellemetlen esemény kapcsán talál meg bennünket ez a felismerés. Okozhatja egy kudarc megélése, egy jó baráttal történő konfliktus, a kollégák kritikája, vagy párunk elmarasztaló szavai. Ilyenkor úgy érezhetjük, porig aláztak bennünket és darabokra szabdalták lelkünket, ezáltal önbecsülésünket. Amikor megjártuk már saját magunk poklát, kisírtuk az összes könnyünket és a fájdalom miatt érzett düh is párologni kezd, elérkezett az idő ahhoz, hogy a megtépázott önbizalmunkat ismét felépítsük.

Vegyünk elő papírt, tollat és jegyzeteljük le, melyek azok a dolgok, amelyekre büszkék vagyunk, amit saját erőnkből értünk el. Tárjuk fel újult erővel rejtett értékeinket, szunnyadó tehetségünket, szeplőtelen szépségünket, tisztaságunkat. Fogadjuk el azt, hogy az életben vannak kellemes és kellemetlen tapasztalások, amelyek azért szükségesek, hogy személyiségünk pozitív irányba fejlődjön. A jó és a rossz egyformán része az életünknek, ami igazán csak annak a megítélés, hogy egy történetnek milyen végkifejlete lesz személyünket illetően.

Amennyiben úgy érezzük, valamelyik negatívnak ítélt vonásunktól illene megszabadulnunk, mert akadályozza mindennapi boldogulásunkat, akár kapcsolatainkban, akár egyéb dolgokban, akkor ne habozzunk azon változtatni! Közben érezzük, hogy lelkünk mázsás súlytól szabadul meg! Ezzel összhangban helyükre kerülnek az új értékek belső világunkban. Amikor már tisztán látjuk önmagunkat, bízzunk meg saját ítélőképességünkben és támaszkodjunk belső értékeink erejére, mert ez önbizalmunk alapja.bátorság

Bátran mondjuk ki, tegyük meg, érezzük és gondoljuk, ami jólesik! Hiszen már jó úton haladunk.

Ne feledd! Az igazi bátorság az, ha szembe tudunk nézni önmagunkkal.