Férfi archetípusok

king2Király: Határozott kiállása, magabiztos megjelenése azonnal magával ragadja környezetét. Lélegzet elakad, szem csodálkozásra tárul és őszinte tisztelet övezi minden lépését. Ilyen egy igazi uralkodó. Nem a félelem szüli ezeket a reakciókat környezetéből, hanem az őszinte elismerés. Igaz, sohasem tűrné, hogy irányítsák, de furcsa is lenne, ha az alattvalók utasítanák királyukat. Döntései mögött mindig ott a megfontoltság, élettapasztalat, emberismeret és bár úgy tűnhet könyörtelen, szíve tele van érzelmekkel. Sosem gondolná senki, milyen nehéz napokat él át, mielőtt határozna sorsokról. Mindezt azokért teszi, akiket szeret és támogat. Különösen azért a nőért harcol, akár egy egész életen át, aki mellett biztonságban érezheti lelki egészségét és aki mellé boldogan lép fel a trónra. Szívében ő az igazi királynő. Hol találkozhatunk vele? Szini igazgatóként, rendezőként, középvállalkozások élén és otthon a négy fal között a család fejeként is.

atyaAtya: Két én lakozik benne. A kissé merev, szigorú tekintetű, következetes apa, máskor pedig az érzékeny szívű, megbocsátó, játékra kész önfeledt férfi. Azért dolgozik és küzd, hogy családja számára megteremtse az anyagi és erkölcsi biztonságot. Szívesen segédkezik a ház körül, mindig fabrikál valami hasznos alkalmatosságot a családi számára. Gyakran rohan a gyermekeiért az óvodába, iskolába és hazafelé mindig beugrik velük egy fagyira vagy sütire a közeli cukrászdába. Lelkesen szervez közös programokat párjával karöltve a családi hétvégékre. Akkor a legboldogabb, ha mosolyogni látja szeretteit. Hol találkozhatunk vele? Iskolaigazgatóként, cserkészcsapat vezetőjeként, kertészként, de otthon a szőnyegen heverészve a modellvasút mellett is.

macsoMacsó: Tisztában van szexuális vonzerejével, amit laza stílussal próbál erősíteni. Sosem köntörfalaz, kereken kimondja, amit gondol. Leplezetlenül bókol és fáradhatatlanul udvarol. Egyértelművé teszi, hogy nem lenne ellenére egy kis entyem-pentyem. Hódításairól mesél véget nem érő történeteket, azt az érzetet keltve, hogy sajnálhatod, ha kihagyod azt a remek lehetőséget vele, hogy romantikus estét tölts el vele. Öltözködésével minden olyan trükköt bevet, amivel leveheti a nőt a lábáról. Mellkasig kigombolt ing, napszemüveg a homlokán, hanyagul vállára vetett bőrdzseki, miközben lazán a hajába túr. A szemkontaktust folyamatosan fenntartja. Aktuális párját apró kedvességekkel lepi meg. Hol találkozhatsz vele? Zenészként, pincérként, autókereskedés tulajdonosaként, de hálószobád rejtekében is.

papPap: Szemlélődő, magának való, magányos farkas. Az életet inkább elszenvedi, semmint éli. Örökösen magyarázatokat keres az élet történéseire és szellemi magasságokban kutatja annak értelmét. Távol tartja magát minden ellenkező nemű egyedtől, mert a bujaság démonát látja bennük. A kísértés azonban őt sem kerülheti el. A cseppnyi boldogság azonban, bosszúra sarkallja. Minden nő céda, szól belső hangja. Aztán elszégyelli magát és megbocsátásért esedez Teremtőjéhez. Ideje nagy részét olvasással tölti, szereti az ismeretterjesztő filmeket és gyakran folytat filozófiai és szociológiai vitát ismerőseivel. Hol találkozhatunk vele? Munkavédelmi ellenőrként, feltalálóként, spirituális egyházak vezetőjeként, de otthon a dolgozószoba mélyén is.

mágusMágus: Talán a legkönnyebben felismerhető archetípus. Hosszú haj, magas homlok, tetoválás. Szemei acélos fényűek, hanghordozása egyedi. Viselete bő, világos színű felsőrész, sötét nadrág. A szabadságról, szerelemről, hazáról és lelki gyógyításról mesél olthatatlan szenvedélyességgel. Előadása magával ragadó, gondolatébresztő. Jó kapcsolata van az elemekkel: tűz, víz, föld, levegő. Gyakran jár a természetbe, ahova kedvesét is magával cipeli. Hisz az örök szerelemben, de univerzálisan. Társát saját köreiből választja, sosem keveredik kaszton kívüliekkel. Hol találkozhatunk vele? Masszőrként, íróként, pszichológusként, művészként, de otthonunk falai között régi történeteket mesélve.

katonaKatona: Küzdelem és harc tükröződik arcáról. Úgy érzi, ha nem cselekszik, senki sem védi meg a világot a rossztól és a gonosztól. Mindig csatára készen várja a bevetést. Muníciója között ott van éles esze, kitartása, ereje és halált megvető bátorsága. Egyetlen félelmet ismer csak, a vesztes kudarcát. Ő mindig győzni akar. Számára a legnagyobb szégyen, ha igyekezetét nem kíséri siker. Ha elbukik, abba belehal. Társa már elveszett egy korábbi csatában. Sokszor felesleges szélmalomharcot vív, ami elemészti energiáját és a végén magára marad. Aztán megtanulja, hogy olykor feladni a harcot, nem egyenlő önmaga feladásával. Hol találkozhatunk vele? Tűzoltóként, orvosként, politikusként, de otthonainkban az elromlott mosógép fölé görnyedve.