Női archetípusok

királynőKirálynő: Tartása fenséges, vonásai nemesek, de nem csak megjelenésében pompázatos, hanem kisugárzása sem hétköznapi. Mindig tudja, mit miért tesz. Felelősséget vállal döntéseiért, biztos kézzel irányítja sorsát és azokét is, akik támogatására szorulnak. Királyi párját úgy választja maga mellé, hogy méltó legyen a trónra. Szüksége van az uralkodásban is egy társra. Hol találkozhatunk vele? Bárhol, ahol tiszta szívű kormányzásra van szükség. Ők lehetnek különböző támogatói egyesületek élén, dolgozhatnak HR és PR szakemberként, gazdasági vezetőként, de otthonok falai között is szép számmal töltenek be meghatározó szerepet.

anyaAnya: Éltető eleme a másokról való gondoskodás. Figyelme mindig arra irányul, hogyan tudna többet tenni azokért, akik rászorulnak szeretetteljes törődésére. Személyéből árad a melegség, megértés, szolgálat. Párjával együttműködve tervezik meg a mindennapok teendőit. Fehér ruhája, tarkóján összefogott haja, bizalmat áraszt magából. Hol találkozhatunk vele? Gyermekek közelében, szociális intézményekben, népi mesterségek művelői között, de akár otthonunkban a háztűz körül is.

passiondancerCsábító: Minden porcikájából sugárzik a nyílt szexualitás. Tudatában van vonzerejének és nem fél használni azt. Szépségét, egyéniségét hangsúlyozó megjelenésével teszi ellenállhatatlanná. Sminkje, frizurája összhangban van szenvedélyességével. Flörtöl minden férfival, aki megtetszik neki. Aktuális párja mellett tündököl nőiességében. Magabiztossága vonzza az összes férfit 1 km-es körzeten belül. Hol találkozhatunk vele? Szórakozóhelyeken, tömegeket vonzó eseményeken, a városközpontok korzóján, amatőr tánccsoportokban, de az otthonunk falai között a hálószoba rejtekében is.

aszűzSzűz: Az ártatlanság és szerénység légköre lengi körül. Visszahúzódva, egy kis sarokból figyeli a körülötte zajló eseményeket. Mindig keresi a hasonló karakterű lányok társaságát. Öltözködése visszafogott, frizurája egyszerű, smink még véletlenül sem. Szívesen segédkezik a konyhában, részt vesz ismeretterjesztő kurzusokon, készségesen kér tanácsot tapasztaltabb nőtársaitól, próbálgatja szárnyait a délutáni zsúrokon. Párja nincs. Hol találkozhatunk vele? Iskolai lánymosdókban, önkéntesen vállalt munkákban, könyvtárosként a helyi kultúrban és az otthonunk falai között félrevonulva, kedvenc lányregényét olvasva.

bosziBanya: Bölcsessége elemi erővel hat környezetére. Nincsen olyan helyzet, nincsen olyan probléma, amire ne tudná a tökéletes megoldást. Ismeri az összes praktikát, amivel sikert érhetünk el a legkényesebb szituációkban is. Szívesen ad tanácsokat, de ha azon kap, hogy nem tartod be javaslatait, többé szóba sem áll veled. Öltözködésére nem sokat ad, ahol a sötét színek dominálnak. Haja szélnek eresztve omlik vállára és kelt boszorkányos felleget aurájában. Párja, úgy követi őt, mint egy drogos, aki belőtte magát. Hol találkozhatunk vele? Marketingesként, adótanácsadóként, ezoterikus tanítóként, fejvadászként, de otthonunk bármelyik zugában varázsigéket mormolva is.

amazonAmazon: Határozott fellépés, erős kézszorítás, szigorú tekintet, erőt sugárzó személyiség jellemzi. Nem tűri a nőket érintő negatív diszkriminációt és ezt bizonyítva felveszi a versenyt minden férfival, akivel összehozza sorsa. Keményen küzd, gátlástalanul tárgyal, érzéketlenül dönt. Kitartása, szorgalma repíti egyre feljebb és feljebb a ranglétrán. Nadrágkosztüm, világos blúz, halvány smink, merev, rövidre vágott frizura jellemzi megjelenését. Párja már mással él. Hol találkozhatunk vele? Multinacionális cégek felső vezetésében, szüfrazsett mozgalmak élén, férfias szakmákban, de az otthoni műhelyben is.