Nőnek lenni jó!

nőnek3Minden ember sorsfeladattal érkezik ebbe a világba, amelynek egyik alappillére, hogy férfinak vagy nőnek születik. A hölgyek érzékenységükkel támogató erőt birtokolnak, míg az urak alkotni, nyomot hagyni jönnek ebbe a világba. Nemi szerepeinkből fakadó életfeladatunk teljesítéséhez közelebb kerülhetünk, ha megismerjük az ehhez tartozó archetípusokat.

Manapság azonban rengeteg nehézséggel kell szembenéznünk, ha szeretnénk megélni nemiségünkből fakadó szerepeinket. A mai rohanó világunk nem arról szól, hogy könnyűvé tegye számunkra, hogyan élvezzük ki nőiességünk minden funkcióját.

Figyeljük meg, melyek azok a nőies tulajdonságok, amelyeket a legaktívabbnak érzünk jelenleg magunkban! Vegyük észre azokat is, amelyek éppen passzívak, mivel ezek azok az attitűdök, amelyek csendesen szunnyadnak tudatalattink legmélyén! Fel kell tennünk magunknak a kérdést, miért ilyen ellenszenvesek ezek a szerepek/helyzetek számunkra. Szinte láthatjuk magunk előtt azt a nőt az ismeretségi körünkből, akivel azonosítjuk ezt a negatív nőiességet. Pedig pontosan azt az archetípust képviselik, amit elnyomunk magunkban. Ahhoz, hogy megértsük őket, közelebb kell engedni önmagunkhoz. Meg kell tanulnunk értékelni azt, amit más nőkben elítélünk. Ellenállásunk csak távol tart bennünket titkolt, megbélyegzett nemiségünk felszabadításától.

Fedezzük fel és fogadjuk el a bennünk élő királynőt, anyát, csábítót, szüzet, banyát, amazont, hiszen ezeket a szerepeket kell majd alkalmaznunk bizonyos élethelyzetben! Ezért fontos, hogy ismerjük őket és öleljük keblünkre mindegyiket. Keressünk környezetünkben olyan nőket, akik megtestesítik ezeket az archetípusokat és tanuljunk tőlük! Gyakoroljuk ezeket a női minőségeket a hétköznapokban, hiszen segítségükkel teljes értékű nővé válhatunk! Végezzünk kifejezetten nőies tevékenységeket (főzés, sütés, takarítás, másokról való gondoskodás), hogy áthasson bennünk nemiségünk tiszta energiája és őrizzük meg tüzét mindörökre!

Holnap folytatom az archetípusok jellemzésével!nőnek