Mi történik egy elemzés során?

kez

Hogyan működhet egy sorskártya az életünkben megjelenő problémák tükrében?

Azt hiszem, sokan sokféle választ adnának erre a kérdésre, saját meggyőződésükre alapozva. Én egyszerűen csak azt válaszolom: fogalmam sincs, de működik. Évek hosszú tapasztalata mondatja velem, vannak dolgok az életben, amelyekre nem kell feltétlenül és mindenáron magyarázatot keresni. Egyszerűen csak el kell fogadni, hogy van, ami működik a világunkban, valamilyen tanult diszciplína alapján és van, ami nem. Nagy felismerés lehet az ember számára, amikor megérti, nem csak a logikus gondolkodás vezethet megoldáshoz egy bizonyos élethelyzetben. Mégis miből fakadhat az emberek többségének szkeptikus támadása a spirituális tanok irányába?

Biztos Ti is sok olyan információt hallottatok, olvastatok, böngésztetek már a média világából, ahol sok becsapott, hiszékeny ember esett áldozatul jósoknak, látoknak, stb. Sajnos ezek a felkapott és kisarkított esetek okozzák a legnagyobb problémát a spiritualitás létjogosultságának. Nem szándékom és tisztem, hogy ítélkezzek olyan emberek, műsorok és internetes oldalak felett, ahol félreértelmezik és helytelenül, gyakran rombolóan közvetítik és alkalmazzák a keleti tanokra épülő spiritualitást. Épp ezért nehéz hitelességét megőrizni egy olyan világban, ahol nem az Ember a fontos, hanem az anyagiasult létezés. Mégis próbát teszek, hogy közelebb hozzam azokhoz is ezt a különleges világot és látásmódot, amit már sok-sok rosszul rögzült minta hiteltelenné tett.

A spiritualitás alapja lelki életünk elfogadása, helyes megélése illetve értelmezése. Miért utasítanánk el egy olyan módszert, ami lelkünk egészségével és fejlődésével foglalkozik? Hiszen nap, mint nap tapasztaljuk, mennyire befolyásolják kedélyállapotunkat a velünk történő események. Mégis jelentéktelennek, de főképp gyengeségnek tartjuk, ha teret engedünk negatív érzelmeink kifejezésének. A nőket zaklatottságukban hisztisnek, vagy havibajosnak, míg a dühős férfit, bunkónak vagy indulatosnak könyveljük el. Az előítéletektől pedig nehezen szabadul meg az ember. Honnan tudhatnánk, hogy a másik miért reagál így? Nem is érdekel bennünket. Kimondjuk rá az ítéletet és megbélyegezzük, lehet egy egész életre.

Aztán, amikor magunk kerülünk hasonló szituációba, – csak éppen a másik oldalról szemlélve a helyzetet -, megérezzük a megszégyenítés ízét. Aztán nem értjük, miért nem tudunk koncentrálni a munkánkra, figyelni a párunkra, csevegni a barátnőnkkel, vagy mókázni a csemetéinkkel. A negatív események mindenre hatnak, amit csak érintenek és úgy terjednek, mint egy vírus.

Sokszor a kellemes perceket sem tudjuk a megfelelő módon megélni. Képtelenek vagyunk mosolyogni, elégedetlenek vagyunk akkor is, ha minden rendben megy körülöttünk. Megvető pillantást vetünk azokra, akik önfeledt kacagásukkal arra figyelmeztetnek bennünket, hogy az élet szép.

Mégis milyen kapcsolatban a lelkiállapotunk a kártyalapokkal? A Jó Isten a megmondhatója, de létező kapcsolatról van szó. A kártyalapok szimbolikája hűen vetíti ki egy kirakásban a kérdező jelenlegi gondjait, problémáit, érzéseit és gondolatait. Vajon mennyi lehet az esélye matematikailag annak, hogy egy ismeretlen számára éppen azok a lapok kerülnek az asztalra, amelyek hűen jellemzik őt és a jelenlegi helyzetét? Tapasztalataim alapján, a hozzám forduló kliensek 90%-a igazolja vissza a lapok helyes utalásait. Természetesen előfordul az is, amikor nem korrekt a lapok által közvetített üzenet értelmezése. Ilyenkor a lehet, hogy a kliens nem elég nyitott az elemzésre. Aztán az elemző is ember, így nem tévedhetetlen és rosszul “olvassa” össze a lapokat.

A lapok jelentéstartalma sokrétű, hiszen egy-egy grafika csoportmintákat hordoz. Ráadásul az egymás mellé kerülő lapok módosíthatják, átszínezhetik, bővíthetik a jelentéskört. Egy elemzéshez épp ezért kellő komolyság szükséges, melynek soron több dolgot kell figyelembe venni annak, aki ezt a módját választja az önismeretnek:

  1. A sorselemzés nem jóslás! Amennyiben azzal a céllal fordul az elemző felé, hogy a jövőjére vonatkozó kérdéske választ kapjon, akkor inkább forduljon sarkon. Soha nem lehet az a cél az elemző számára, hogy arra predesztinálja kliensét, hogy tudattalanul is valaminek a bekövetkezését várja és azt keresse és figyelje minden apró jelben. Tilos mások sorsába akárcsak közvetett módon is beleavatkozni. Nincs joga ehhez az elemzőnek!
  2. Így fontos utána nézni annak is, hogy kire bízzuk lelkünk titkait. Érdeklődjünk alaposan utána, hogy hiteles és megbízható szakemberhez fordulunk-e és valóban tisztában vagyunk azzal, mire is számíthatunk egy elemzés során!
  3. Ne a kíváncsiság, hanem a változásra való hajlandóság legyen az ok, amiért a sorskártyák misztikus világát hívjuk segítségül. Nem konkrét tényeket kapunk, hanem megerősítést arra vonatkozóan, hogy szándékaink helyesek.
  4. Az elemzés megkezdése előtt felesleges elmesélnünk életünk történetét, de ha közben valami nem világos, vagy nem értjük pontosan azt, amit hallunk, bátran tegyük fel kérdéseinket! Mivel a lapokat elég sokféle módon lehet értelmezni, lehet segíteni az elemzőt a pontosabb értelmezésben.
  5. A folyamat alatt mindig figyeljük saját reakcióinkat: érzéseinket, amelyeket a megjelenő lapok váltanak ki bennünk, vagy a bevillanó gondolatainkat, amelyek az elemzés alatt bekúsznak elménkbe. Mindez segíti a tisztább következtetést.
  6. Ne ijedjünk meg akkor sem, ha túl sok dologról volt szó és úgy érezzük, nem maradt meg bennünk semmi az elhangzottakból. Hagyjuk leülepedni az információkat és engedjük őket hatni!
  7. Minden elemzés mély, belső munka, hiszen olyan dolgokat hoz felszínre, amivel tudatunk eddig nem akart foglalkozni. Épp ezért kerüljük el azokat a helyzeteket, amelyek arra sarkallnának bennünket, hogy azonnal megosszuk másokkal tapasztalatainkat! Ez nem egy harmadik személynek szóló üzenet. Nincs szükség és felesleges is másokkal megvitatni, értelmezni.
  8. Egy percig se gondoljuk azt, hogy ezek után minden megy majd magától. A sorsunk a mi kezünkben van, tehát csak saját magunk segíthetünk a kérdéses helyzetben! Ez nem jelenti azt, hogy egyedül vagyunk, csupán azt, hogy lépni nekünk kell!

Egy elemzésről akkor mondhatjuk el, hogy sikeres volt, ha az elemzést kérő személy megkönnyebbülve, oldott hangulatban, terheitől megszabadulva kel fel a asztaltól. Nem csak reményt kapott útravalóul élete jobbá fordításához, hanem a kezdeti lépések megtételéhez szükséges erőt is.

Szívesen olvasom véleményeteket itt vagy facebook oldalamon: https://www.facebook.com/szemelyisegelemzes/