Aura

Mindenkinek van aurája. Bárki tapasztalhatja, vagy éppen érezheti más ember vagy emberek energiamezőjét. Ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy szemfényvesztésről van szó, és nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki. Pedig semmi mágikus nincs ebben az érzékelési folyamatban. Ennek igazolására kértem fel Koszti László, Szombathelyen élő REIKI tanár, kineziológus oktatót. kosztil

Mi az aura? Milyen szerepet játszik az emberek életében?

Az aura egy energiamező, védőblokk, ami fizikai testünket veszi körül. A testünkben lévő működési zavarokat a test energia rendszeréből, illetve energia mezőjéből (aurából) már előre lehet érzékelni. A betegségek és problémák először a testünket körülvevő energia rendszerben jelentkeznek, és ezt követően vetülnek ki a fizikai test szintjére és jelennek meg először enyhébb formában, majd később, ha nem figyelünk oda a kisebb figyelmeztetésekre, akár komolyabb működési zavar is jelentkezhet. Amikor elindul egy működési rendellenesség a testünkben, azt érezzük, hogy fáradtabbak és ingerlékenyebbek vagyunk, később már bizonyos ételeket sem tudunk megenni. Érezzük, hogy itt-ott fáj, bizonyos területek begyulladnak, nem úgy működnek, ahogy szeretnénk. Amikor elindul a gyógyítási folyamat, akkor ennek az ellenkezője játszódik le a szervezetben. Először a fizikai test, – ez alatt értem az ember lelkét is -, kezd el gyógyulni és helyrejönni, ezt követően pedig az aura is begyógyul, helyreáll. A gyógyító kezelés lehet hagyományos vagy természetgyógyászati is. Azonban, amikor az ember kezdi jobban érezni magát, hajlamos arra, hogy rögtön abbahagyja a kezelést, Pl. ha valaki gyógyszert szed, beszedi a kúra felét, mert nem akarja mérgezni magát. Ennek hatására előfordulhat, hogy két hét múlva újra visszaesik, mert az energiamezőjében még nem jött létre a normális rend.

Minden élő és élettelen dolog körül található aura?

Az élőlényeknek és a fizikai tárgyaknak is van rezgése, kisugárzása. Más a rezgésszáma az egészséges testnek és más a beteg testnek. Auránk, ha egészséges mértékű és formájú, akkor kb. karnyújtásnyi távolságra van tőlünk, minden irányban. Érdekes, de ez nem azt jelenti, hogy akkor egészséges vagy egészségesebb valaki, ha minél nagyobb az aurája. Az aurának a minősége és milyensége a fontos. Hiába van egy hatalmas gyémántkő, ami nem megfelelő tisztaságú, ezért lehet, hogy nem fog olyan értékkel bírni, mint egy sokkal kisebb, de minőségre sokkal jobb.

Milyen színei lehet az aurának és ezek a színek mit jelentenek, mire utalnak?

Az aurának különböző színei lehetnek. Nem gondolom azt, hogy teljes mértékig hiteles, amit egy adott pillanatban tudnunk regisztrálni akár aurafotóval, vagy más mérési technikával. Befolyásolja az auránk minőségét az is, hogy egy adott pillanatban mire gondolunk. Készítettünk egy olyan aurafotót, ahol ugyanazt a személyt megkértük, hogy csípőre tett kézzel először gondoljon valami nagyon kellemes élményre, ami az életében történt. Az abban a pillanatban készült aurafotója egy kiteljesedett, egészségesnek tűnő energiaburkot mutatott. Aztán megkértük, hogy a következő pillanatban gondoljon egy, az életében korábban megtörtént kellemetlen szituációra. Ő egy korábbi tüdőgyulladására összpontosított, és maga a puszta gondolat elég volt ahhoz, hogy az aura felvegye ugyanazt az állapotot, mintha a betegség az adott pillanatban is meglenne. A mellkas magasságában teljesen el volt vékonyodva az energiamező, az egész burok körteformát vett fel a test körül. Az aurafotó értelmezéséhez, értékeléséhez épp ezért, egy nagyon felkészült szakértőre van szükség. Van egy bizonyos alap, amit a pillanatnyi érzelmi állapotunk befolyásol. Pl. ha valakinek vörös van az aurájában az a dühöt, haragot jelenti.

Mondhatjuk azt, hogy egy pozitív gondolkodású ember aurája egészségesebb, mint egy negatív beállítottságúé?

Igen, természetesen. Van egy mondás: Épp testben épp lélek. Mivel először az energiatestben indul el a változás, ami a fizikai testre is kivetül, úgy gondolom, hogy ha a lélek épp, akkor a test is épp, de ha lelkünk megbetegszik, – amikor valaki valamiért lehangolt és idegesebb, feszültebb -, tehát a lelke nincs rendben, ezt fogja majd követni a testi állapot rosszabbodása is. Folyamatát tekintve helytállóbbnak, pontosabbnak érzem a mondást így: Épp lélekhez épp test tartozik.

Ennek megfelelően betegségeink nagy százaléka, lelki gondjainkból származik?

Nagyon sok betegségnek, problémának van lelki háttere. Azok a történések, amiket megélünk, mindig nyomot hagynak bennünk és egy idő után, lekerülnek tudatalatti területbe, tehát nem minden dologra emlékszünk, ami megtörtént velünk. Van egy része a történéseknek, amelyek lekerülnek a fizikai test szintjére, ezalatt azt értem, hogy egészen sejtmemória szintre eljut ez az információ. Adott érzékszerveink is emlékeztetnek bizonyos történetekre. Pl. valaki megy az utcán, és ahogy sétál, váratlanul ráugat egy kutya, abban a pillanatban ő azt a jobb fülével hallotta és jobbra lefelé nézett. Ekkor rögzíti a memóriája, vagyis a tudattalan spontán kiválasztva, hogy amikor ő jobbra lefelé nézett, akkor vele valamilyen rossz dolog történt, tehát ne nézzen oda, mert ez újra megtörténhet vele. Kapcsolja a jobbra lefelé nézést a negatív szituációhoz. Stresszhelyzetben a szervezet működése megváltozik: vérnyomás, pulzusszám, keringés, a légzés, tehát más terhelés jut a szervezetnek. Ezáltal nagyobb teher alá kerül a szervezetünk és nem fog tudni úgy működni, ahogy szeretnénk. Egy darabig bírja, aztán egy idő után feladja, felmondja a szolgálatot és próbál korrigálni. Az előzőekhez egy példa: egy jó képességű gyerek eljuthat odáig, hogy nehezen fog tanulni. Hiszen, amikor a gyerek el kezd olvasni, és a könyv baloldalán olvas, érti, amit olvas, amikor közepén olvas, érti, viszont amint a könyv jobb oldalán tart (jobbra lefelé néz) kap egy utasítást az agy, hogy ne nézz jobbra lefelé. Így, amit a könyv jobb oldalán olvasott, csak részben tudja megjegyezni. Van tehát kétharmad részt értelmesen elolvasott mondata, amiből hiányzik két, három szó, és ez által értelmetlen lesz a mondat, így nehezen fog tanulni. Viszont ha sikerül a szemblokkot feloldani, onnantól kezdve a gyerek újra könnyebben fog tanulni.

Mennyi a valóság alapján annak a nézetnek, hogy a személyiségi tulajdonságok megjelennek a fizikai testen fájdalom formájában. Pl. ha valamit nem akarunk meghallani, vagy nem tudjuk magunkat megértetni, akkor később fülünkkel lesz problémánk, vagy ha valamilyen lelki terhet cipelünk, a gerincoszlopunk látja kárát, esetleg epés megjegyzésekkel illetünk másokat, epehólyag gondjaink lesznek stb?

Igen, fedi a valóságot. Sokszor mondjuk: Na, ezt már nem tudom megemészteni! Egy idő után már nem csak azt a szituációt, hanem az ételt sem fogja tudni megemészteni az illető. Saját maga, vagy mások által mondott információ alapján beprogramozza. A fizikai testünk fel van osztva jobb és baloldalra. Anyai és apai oldalt kell ez alatt érteni. Jobb oldal a hímivarsejtből, a baloldal a petesejtből alakul ki. Jobb vagy apai oldal, ahova a munkahely is tartozik (egyéb közeg ahol a legtöbb időt töltjük: óvoda, iskola, munkahely), míg a baloldal vagy anyai oldal, ahova az otthonuk tartozik. Azok a stresszek, amiket elszenvedünk a jobb vagy baloldalunkat gyengítik, és az ahhoz kapcsolható szerepünket is egyben. Figyelemráirányítással megoldhatók ezek a gondok. Pl. a Félelem térd és könyök területére rakódik le. Ezért van sok kisgyerek könyöke és térde lehorzsolva. Hiszen gyakran mondjuk a gyereknek: Ne fuss kisfiam, mert elesel. Abban a pillanatban a gyerek elesik, a szülő pedig azt feleli: Na, ugye megmondtam! Ahogy rombolják az önbizalmát, ezek a területek válnak sebezhetővé. Pl. ha valaki nem érzi jól magát, vagy nem érzi biztonságba magát a munkahelyén, esetleg nem képes megoldani a feladatokat, a félelem jobb térdébe rakódik le. Ilyenkor kell megkeresni a probléma gyökerét, azért, hogy a fizikai test is egészségen működjön tovább.

Mivel és hogyan mérhetjük az aurát?

Ismert és talán leghitelesebbnek mondható módszer az aurafotózás. Lehet kézzel is érzékelni az aurát. Ez azt jelenti, hogy ahol az aura kezdődik, kellően figyelve a kezünkre, kellemes bizsergést érezhetünk a tenyerünkön vagy a kézfejen. Lehet az aurát mérni ingával, vannak látóemberek, akik látják az aurát, sőt a gyerekek is jól látják kb. 6 éves korukig. Sőt az állatokét, növényekét is. Ezért mondhatja azt a gyerek, hogy: Szép lila ez a fa, hiszen ő a körülötte lévő auraszínét is látja. A halál bekövetkezése után a test 21grammal kevesebb, mivel a lélek eltávozik a testből. Ha elfogadjuk, hogy vannak lelkek, akkor azt sem lesz nehéz elfogadni, hogy a gyermek őket is látja. Ezért veszélyes dolog, ha a szülő úgy riogatja a gyerekét, hogy ha nem leszel jó gyerek, elvisz a manó! Így ez a kisgyerek félni fog, esetleg bepisil, nem mer elaludni a sötétben.

Mi felnőttek, miért „felejtettük el” látni az aurát? Meg lehet tanulni újra?

Természetes fejlődési folyamat, hogy egy kisgyermek látja az aurát és a körülötte lévő energiamezőket, és sokkal közelebb áll a természethez, mint egy felnőtt ember. Sokkal kiszolgáltatottabb is, mivel több mindent közvetlenül kell vennie a külvilág üzeneteiből az életbemaradáshoz. Egy újszülött telepatikusan úton kommunikál az édesanyával, pl. ha éhes, szomjas vagy más gondja van, gondolati üzenetet küld az anyukának, akinek beugrik, hogy meg kellene néznie a picit. Amikor már fejlettebb, életrevalóbb a gyermek, akkor fokozatosan elkorcsosul ez a képessége. Nem mindenkinél szűnik meg az auralátás, sőt tovább is fejlődhet, sőt fejleszthető. Másrészt a hitrendszer is befolyásolja, ahogy nevelnek és tanítanak bennünket: Azt hiszem, amit látok, amit megfogok, és ez a beállított nézet alakítja így az embereket.

Milyen összefüggés van az aura és a csakrák között?

A kettő egy és ugyanaz a dolog. Hét fő energia központunk van. Két csakránknak a Fejtető vagy Koronacsakrának és a Gyökércsakrának csak bevezető nyílása van, míg ötnek a Szexcsakrának, Köldökcsakrának, Szívcsakrának, Torokcsakrának és Homlokcsakrának, pedig bevezető nyílása és kivezető csonkja is. Ez a hét energiaközpont, mint egy képzeletbeli csatorna, össze van kötve a gerinc mentén. Mindegyik csakrának meg van a funkciója, hogy melyik testrészünket, szervünket működteti. Örvénylő tölcsérként kell elképzelni a test körül, elől a fej fölött és hátul a farok csont könnyékén. Az óramutató járásával megegyező irányban forognak, ha energiát vesznek fel és pont ellentétesen, ha energiát adnak le. A körülöttünk lévő energiamező, az aura is rétegesen helyezkedik el a test körül, szintén hét rétegben, mint a fa évgyűrűi. A testhez legközelebbi energiaréteg 2-3 cm vastagságú, ami a gyökércsakrához kapcsolódik. A második réteg a szexcsakrához és így tovább, tehát a legkülső réteghez a koronacsakra tartozik. A hét energiaközpontnak a szivárvány színei felelnek meg. A gyökércsakra színe a vörös, a keresztcsonti vagy szexcsakra színe narancssárga, a köldökcsakra színe a citrom, szívcsakráé a zöld, a torokcsakra színe a kék, a homlokcsakra színe az indigókék vagy lila, és a fejtető vagy koronacsakra színe a fehér optimális esetben.

Milyen működési zavarai (alul, felülműködés) lehetnek a csakráknak?

A lelki dolgok, mint pl. a stressz mellett a környezetihatások, bizonyos mértékig az örökletes dolgok, a táplálkozás és a körülöttünk lévő energia kavalkád, mint a földsugárzás és elektromos hatások, pl. az elektro-szmog befolyásolják a csakrák működését. Önszabályzó rendszere van a csakráknak. Pl. ha túl sok az energia, a csakra ellentétesen próbál forogni, hogy energiát tudjon leadni a környezetébe.

Mi a csakra-blokkolás, csakra-tisztítás?

Csakra-blokkolás nem létezik, hiszen ha a csakra teljesen el van záródva, tehát blokkolva van, ott már nincs energiaáramlás. Rövid időn belül a csakrákhoz tartozó szerv működése is meg állna, így hamarosan beállna a halál. A működési zavar nem csak energetikailag jelentkezhet, hanem formájában, alakjában is más lehet a csakra. Tehát lehet deformált. A csakrák sok makró tölcsérből épülnek fel. A csakrákban elhelyezkedő kiscsakrák nyúlványszerűen túlnyúlnak a csakra felszínén. Előfordulhat, hogy néhányban megfelelő az energiaszint, de valamelyikben nem. A csakra tisztítás azt jelenti, hogy az ilyen jellegű blokkokat vagy diszharmóniát helyre lehet hozni mentálisan és energetikailag is. Másrészt van egy ún. csakra harmonizálás és feltöltés, amikor a hét energiaközpontot harmonizáljuk egymáshoz és megpróbáljuk a legoptimálisabb szintre hozni valamennyi csakra működését.

Mi történik a halál után az aurával

Maga az energiamező bizonyos szinten meg marad a test körül, de az a része, amit tulajdonképpen testünknek a lelke által hozzáadódott finomság, emlékképek, és életút viszont eltávozik a lélekkel együtt. Természetesen méreteiben is sokkal kisebb lesz.

 

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük