MÉRLEG

zodiac-signs-of-libra-vector-293230

Mérleg, ahogy én látom őket (A Mérleg Aszcendensűek is magukra ismerhetnek):

A legelső dolog, ami eszembe jut róluk, az a kedves mosolyuk és végtelen nyugalmuk. Számomra ők képviselik a békebíró archetípusát. Képesek arra, hogy látják az adott helyzet két oldalát, és tanácsaikkal segíthetik a konfliktushelyzet megoldását. Ugyan nem szívesen mondanak egyértelműen A-t vagy B-t, de részlehajlás nélkül tárják fel a valóságot. Mindig érdeklődést mutatnak és figyelmet szentelnek a társaságukban lévő emberekre, udvariasan kérdezgetik őket terveikről. Kiváló beszélgetőtársak tudnak lenni, ám sokszor átesnek a ló túlsó oldalára és lelőni sem lehet őket.

A Mérleg nők bájosak, kecsesek, kifinomult ízléssel rendelkeznek, ami nem mondható el az erősebb nem képviselőiről. A hölgyektől bátran kérhetünk tanácsot lakberendezéssel, öltözködéssel, sminkeléssel stb. kapcsolatban. Otthonukból bizsergető melegség árad, ezért szívesen vendégeskedünk náluk, és nehezen indulunk haza. Hajlékuk a megtestesült nyugalom, béke és harmónia.

A Mérleg férfiak ezzel szemben nem fordítanak figyelmet az olyan apróságokra, mint hogyan rendezzék be a lakásukat, milyen nyakkendőt kössenek a zakójukhoz, milyen ételt fogyasszanak . Ami viszont mindkét nemre egyaránt jellemző az a konfliktuskerülés. Nehezükre esik nemet mondani. Végtelenül bántja őket, ha el kell határozniuk magukat valamilyen irány, helyzet, vagy ne adj isten ember mellett. Ezért életfeladatuk sem egyszerű számukra: nem kell mindenkinek megfelelni. Fontos, hogy megértsék, mennyire szükségtelen mások visszaigazolására várni ahhoz, hogy elfogadják önmagukat. A hölgyek nagyon óvatosan fogalmaznak, virágnyelven közölnek mindent, még a fájdalmukat és a direkt sértéseket is szép köntösbe bújtatva fogalmazzák meg. A férfiak pedig próbálnak nem odafigyelni (nem meghallani) a bántó megjegyzésekre. Látszólag minden lepereg róluk, ám belül állandó bizonytalanságban élnek saját értékeiket illetően. Pedig olyan csoda rejtőzik bennük, ami kevesekben.

Valójában egy meg nem értett művészi lakozik mindannyiukban, aki arra vár, hogy egyszer kibontakozhasson saját börtönéből és alkosson. Ez a belső vívódás az, ami arra ösztönzi őket, hogy életük meghatározó pillanatában egyszer csak ecsetet, kottát, balettcipőt, tollat ragadjanak és lefessék, megzenésítsék, eltáncolják, kiírják magukból lelkük legmélyének gyötrelmes vagy magasztos megtapasztalásait. Ettől lesz művészetük absztrakt, anyagon túli, elgondolkodtató, belefeledkező, semmihez sem hasonlítható. Teremtő erejű, őszinte vallomás az, ami ebből megszületik.

A jegy elején születettek önmarcangoló típusok, a jegy végén születettek pedig megélik és kifejezik lelkük mélységeit. A zeniten született Mérlegekre jellemző legjobban a jegyük sajátosságai. Alapvetően kedvesen közelítenek mindenkihez, látszólag örülnek a másik ember örömének, sikerének, de valójában csak szeretnék magukat elfogadtatni és jó színben feltüntetni. Állandó visszaigazolásra van szükségük ahhoz, hogy ők jók és szeretetre érdemesek. Ennek fejében túl sok mindent eltűrnek párjuktól, barátaiktól, ismerőseiktől. Sokszor maradnak benne a kapcsolatban csak azért, mert ezt várják tőlük, holott ezeket az elvárásokat saját maguk felé támasztják. Ezért lehet váratlan az a lépésük, amikor hirtelen maguk mögött hagynak csapot-papot. Meg lehet próbálni visszatéríteni őket, de a siker csak ideiglenes. A következő alkalommal, nagyobb bátorsággal törnek ki béklyóikból. Amikor idáig eljutottak, lelkük felszabadul és soha többé nem engedik börtönbe zárni azt.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük