Kártyavetés

 

SORSELEMZÉSRŐL ÁLTALÁBAN SORSKÁRTYÁK HASZNÁLATÁVAL

Az emberiség évszázadok óta használja a jövendőmondást a rejtett igazságok felfedezésére. Ehhez a legismertebb és legkedveltebb spirituális sorselemző eszköz a sorskártya.image011 Népszerűsége napjainkban reneszánszát éli, elsősorban a hölgyek körében. Mi lehet ennek az oka? Nem más, mint a női megérzés, intuíció, amely évezredek óta ámulatba ejti az emberiséget. A nők ösztönösen keresik, kutatják és használják e képességüket sorsuk jobbítására. Egy-egy kirakás során találkozhatunk a szeretetről, az életről, reményekről és félelmekről alkotott elképzeléseinkkel, amelyek kivetülnek a kártyalapokra a jelen helyzetet mutatva. Ez a belső sugallat csak azoknál működik hatékonyan, akik képesek megnyílni önmaguk számára, így fontosnak tartják saját meggyőződésük és viselkedésmintáik újraértékelést, illetve elismerik a változás szükségességét életükben. Ennek fejében a kártya felhívja figyelmünket az emberi természetünk különböző megnyilvánulásaira, így megadja a választ és a megoldást, amelyet tudat alatt már úgy is tudunk, csak nem merjük elhinni, hogy lehetséges.

 

SORSELEMZÉSHEZ HASZNÁLHATÓ KÁRTYA TÍPUSOK ÉS ALAPKIRAKÁSOK

cigány kártya talán a legnépszerűbb kártyatípus azok körében, akik már jártak jósnál, sorselemzőnél. Közkedveltségét valószínűleg “beszédes” lapjainak köszönheti, hiszen minden lapon szerepel a kártyák alapjelentése.  Az összeolvasásuk azonban már nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ennek oka, hogy a lapok jelentéstartalma sokkal összetettebb. Példának hoznám az Özvegyasszony lapot, amit értelmezhetünk többek között anyának, banyának, bölcs asszonynak, királynőnek. Tovább finomíthatja a lényegi jelentést az egymás mellé kerülő lapok egymásra gyakorolt kölcsönhatása is. Így az is előfordulhat, hogy bizonyos kirakásokban negatív jelentéstartalommal bírnak, míg másokban éppen fordítva.

Kiemelném még a mindenki számára rossz benyomást keltő lapot, a halál kártyát. A lap elsődleges jelentése nem konkrétan haláleset bekövetkezése. Sokkal inkább egy olyan belső transzformáció, amikor életünk megrekedt egy olyan állapotban, ami már nem segíti fejlődésünket és változást sürget. Ilyenkor temetnünk kell magunkban valami olyan dolgot, ami már nagyon régóta túlságosan mélyen rögzült lelkünkben, és nem engedi, hogy tovább lépjünk, fejlődjünk. Ez fakadhat neveltetésünkből, egy rossz viselkedésmintából, vagy egy erős párkapcsolati kötődésből, ragaszkodásból, függőségből. Itt az ideje tehát, véget vetnünk egy olyan kapcsolatnak, amely nem szolgálja többé érdekünket. Építsünk a romjain valami újat, induljunk el egy másik úton, még akkor is, ha ez nehezünkre esik, és félünk az újtól és az ismeretlentől. A halál lap megjelenése egy kirakásban mindig utal a karmánkra is, ezért sorslapnak is nevezik, tehát kivételes figyelmet tanúsítsunk neki.

A legtitokzatosabb és legmélyebb értelmű kártyatípussal biztosan mindannyian találkoztatok már. A sorskártyák királynője nem más, mint a Tarotot . A Tarot-csomag 78 lapja különleges képességeinek köszönhetően megmutatja valódi énünket. Lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal hozzáférjünk lényünk legbelső rétegeihez. Ezzel hozzájárul személyes fejlődésünkhöz, megmutatja az utat életcélunk megtalálásához és támaszt ad jövőbeli döntéseink meghozatalához. A Tarot az emberi lélek tükre, amely kapcsolatban áll az asztrológiával, számmisztikával és sok más ezoterikus tannal.

A 78 darab kártya-csomag a 22 lapos Nagy Arkánumból (nagy titok) és az 56 lapos Kis Arkánumból (kis titok) tevődik össze. Én a Nagy Arkánum lapjainak tulajdonítok fontosabb szerepet, mert bizonyos pillanatokban egyedülálló hatást gyakorolnak ránk. A lapok (attól függően, milyen típusú paklit vásároltunk, elég sok fajta kapható) nagyon „beszédesek”, a legalapvetőbb életenergiákat jelenítik meg, ezért sokan meditációhoz is használják őket. Ha egy kirakásban főleg a Nagy Arkánum lapjai szerepelnek, akkor valószínű, hogy az egyén életében egy fontos dologra, problémára kellene irányítani a figyelmet (bár lehet, hogy ez még az illető számára nem tudatosodott). Ha a kirakás inkább Kis Arkánumos lapok fordulnak elő, akkor a probléma könnyebben orvosolható. A Kis Arkánum lapjai 4 csoportba foglalhatók, melyekhez további 4 udvari lap is tartozik(Király, Királynő, Lovag és Apród). A négy csoport a négy fő elemmel hozható kapcsolatban. A Kardok szimbolizálják a levegő elemet és gondolatainkat, kapcsolatainkat, az önkifejezési módot mutatja. A Botok a tűz elemhez köthetők és az intuíció, haladás, siker és kudarc kulcsszavak társulnak hozzá. Az Érmék a föld elemhez tartoznak, és az érzékek, az anyagiak a kézzelfogható valóság energiáit jelenítik meg. A kelyhek, pedig a víz elemhez kapcsolhatók és az érzelmek, érzések, szerelem és szex asszociációi.

Hadd mutassam be kedvenc nagy Arkánumos lapomat, az Erőt:

image013

Felfedi a bennünk rejlő bátorságot, az erős öntudatot, hatalmas erőt. Ezek az energiák hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy szembenézzünk a valósággal, kezünkbe vegyük életünk irányítását, és vállaljuk a felelősséget tetteinkért. Továbbá képesek legyünk a tökéletlenség megbocsátására, toleránsak legyünk mások hibái iránt, rendelkezzünk belső erővel is, és legyünk tudatában ösztönös válaszainknak.

Arra serkent bennünket, hogy ideje erőltetni a problémát a célunk eléréséhez. Itt az idő, hogy nyugodtan reagáljunk mások vagy saját magunk dühére. Amikor úgy érezzük, mások az őrületbe kergetnek bennünket, ne feledjük, hogy az csak saját gyengeségünket jelenti. Tehát meg kell vizsgálni az érem mindkét oldalát.

Gondoljuk végig, túl sokat adunk önmagunkból és azt a párunk nem viszonozza? Ezért értsük meg mélyen megbúvó indítékainkat, és érzelmi válaszaink segítségével oldjuk meg a problémát párkapcsolati kérdésben is.

Gondoltátok volna, hogy a magyar kártya, mint sorskártya is funkcionálhat? Gyanítom, nem! Lapjaik a többség számára ismertek, de mostantól kicsit más értelemmel is felruházzuk őket. A magyar kártyában a piros szín szimbolizálja a boldogságot és az örömet, a zöld a reménykedést, a tök a feladatainkat, a makk a negatív energiák jelenlétét gondolatainkban. A kártya rövid távú események előrejelzésére a legalkalmasabb, párkapcsolat, család, egészség, karrier, jogi ügy és egy héten belül várható események tekintetében.